sigla_UE
guvern-1024x1024
logopocu

Cine suntem

Credem că lumea în care trăim poate fi mai bună.

Cum? Simplu, prin modul în care ne comportăm cu cei din jur și cu noi înșine. Prin puterea fiecăruia dintre noi.

Credem că cea mai accesibilă, durabilă și plăcută formă de învățare este prin joc. Iar dacă acest joc se desfășoară în familie, atunci e de-a dreptul minunat, pentru că înseamnă:

  • Timp de calitate părinte-copil (părinți-copii)
  • Rol educativ
  • Însușirea unor comportamente corecte și benefice privind temele abordate în jocurile EDUFUN:
bullying, atât din perspectiva agresorului, a victimei cât și dintr-a martorului; comunicare asertivă; nediscriminare/incluziune; protecția mediului.

Alte beneficii pentru copii: recunoașterea și înțelegerea propriilor emoții dezvoltarea capacității de auto-reglare, inclusiv prin tehnicile și exercițiile propuse prin jocurile EDUFUN dezvoltarea capacității de comunicare și a empatiei dezvoltarea abilităților de negociere și de soluționare a problemelor.

Alte beneficii pentru părinți: o mai bună înțelegere a motivației copiilor pentru comportamente agresive/ pasiv-agresive/ submisive; află ce este și ce nu este bullyingul; identifică tipuri de comportamente care ar putea conduce la situații de bullying în anii de școală; explicații clare, oferite de psihologi și specialiști în parenting, privind abordările eficiente pentru situații conflictuale de zi cu zi ghidaj pentru discuții pe cazurile concrete, trăite de copil fraze-cheie pentru a ajuta copilul să aibă comportamentul potrivit (“Loviturile dor!”, “Prietenia e ca un balansoar.”, “Zi cu vocea ta puternică” etc).

EDUFUN înseamnă și ateliere, mediate de specialiști, în care sunt abordate, specific vârstelor din intervalul 5-12 ani, probleme ce țin de: gestionarea emoțiilor, a conflictelor și a bullying-ului, comunicarea asertivă, incluziunea și ne/discriminarea.

Această pagină web este cofinanțată din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. Conținutul acestei pagini web nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor paginii web.

Link-uri utile: www.fonduri-ue.ro | www.pocu.ro